Log ind

Undervisere hos Ravstedhus
Karen Hørmann
- Underviser i ...


Karen er læreruddannet og har en 2 årig universitetsuddannelse i kunsthistorie.
Hun har fulgt en række merkonomkurser og en forlagsuddannelse fra CBS i København.

Karen fik sin grunduddannelse i smykketeknik på Sløjdlærerskolen i Esbjerg i 1978 og har siden da arbejdet med smykker og undervist i smykketeknik og –design i mange forskellige sammenhænge.

Karen deltager løbende i kurser i både ind og udland for at udvikle sig og tilfredstille sit behov for at lære de nyeste teknikker og materialer at kende.

I dag arbejder Karen med mange forskellige teknikker og i mange forskellige materialer med hovedvægt på ædelmetaller – herunder Art Clay Silver.

Billede af Karen
Claus Kramer
- Underviser i støb, gips og voks, 59 år


Claus er en af vores fantastiske undervisere hos Ravstedhus. Han har i mange år selv været kursist hos os, inden han begyndte at undervise. Til dagligt underviser han bl.a. unge i Århus, hvor han har en pædagogisk tilgang til tingene. Herudover er han indehaver af sin egen virksomhed, Claus og Kramer, hvor han sælger smykker og underviser i smykkefremstilling. Claus er lidt af en værkstedsnørd, og er meget passioneret omkring sit arbejde.

Hos Ravstedhus underviser han i vores støbekurser, både alene og i selskab med Josephine Ilona.

Se Claus' facebookside

Billede
Josephine Winther
- Underviser i Hydraulisk presning, 58 år


Josephine er uddannet guldsmed hos Klaus Kromann, og har gået på Institut for Ædelmetal. Herudover har hun en Master of Art fra Royal College i London.

Josephine har undervist på Kunsthøjskolen i Holbæk, på Guldsmedehøjskolen, på Institut for Ædelmetal og er lige nu ansat på Kolding Designskole.

Smykker har poetiske og relationelle kvaliteter. De minder os om mennesker, steder og begivenheder i vores liv - de kan forbinde os med hinanden. Det relationelle aspekt ved smykker har altid motiveret Josephine til at fremstille og tale om smykker og ikke mindst undervise i at fremstille smykker.
Som guldsmed, har Josephine et langt forhold til metal og holder meget af den dialog med materialet, der er nødvendig når man arbejder med metal. Man kan ikke forcere processen men må være lydhør og opmærksom, for at få det bedste resultat.

Josephine underviser i teknik, formgivning og koncept udvikling, og stiller gerne opgaver som ramme for at lære en teknik og et udtryk bedre at kende.

WEB:

Billede
Flemming G. Sørensen
- Underviser i ...


Flemming er ...
Billede
Josephine Ilona
- Underviser i støb


Josephine Ilona er uddannet Accessory Designer i 2020 fra designskolen i Kolding. Herudover har hun været et halvt år i Firenze, Italien på Alchimia Juvelerskole, hvor hun herigennem har tilegnet sig andre, nyere teknikker, ved hjælp af en eksperimenterende tilgang.

Josephine er ung og energisk, men sørger samtidig for at arbejdsmiljøet i undervisningslokalerne er rolige, og at alle føler sig set. Hendes karriere som underviser startede, efter hun havde været praktikant hos Claus Kramer. Hun har nu undervist side om side med Claus i 2 år.

Til dagligt ejer hun virksomheden ILONA, som designer og sælger håndlavede kvalitetssmykker.

Se ILONA's hjemmeside
Billede

Billede